Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Orli Znojmo v naší škole

Orli Znojmo v naší škole



Datum konání:
28.3.2017

Na žádost žáků naší školy, tedy velkých fanoušků HC Orli Znojmo, se podařilo uspořádat besedu s dvěma hokejisty. Do školy přijel útočník David Bartoš a obránce Jakub Stehlík, hráči první pětky, v doprovodu Pavla Lišky, který má na starosti produkci. Očekávali jsme namyšlené sportovce, kteří na nás budou koukat spatra, ale setkali jsme se s dvěma mladými sympatickými kluky, kteří zavzpomínali na své bruslařské začátky i na školní léta.

     Měli jsme možnost zeptat se, jak to chodí v profesionálním hokeji, co obnáší trénink, zda mají čas na své koníčky nebo jestli musí dodržovat nějaké stravovací návyky. Udivilo nás, kolik váží celá výstroj hokejisty, dokonce si ji i Jakub oblékl a mohli jsme si ji prohlédnout.

     Setkání bylo ukončeno autogramiádou, hráči se s námi vyfotili, obdrželi jsme i dárky.

     Dozvěděli jsme se, že být profesionálním hokejistou není snadné. Hokeji je třeba obětovat spoustu času od nejútlejšího věku, modřiny raději nepočítat, nelitovat ani ztráty nějakého zubu. Ne každý malý hokejista vydrží tréninkovou zátěž a u hokeje zůstane do dospělého věku a za to Davida a Jakuba obdivujeme a fandíme jim.

     „Hoši, děkujeme, přejeme Vám pevné zdraví, ať se daří v příštích sezónách.“

foto: https://photos.google.com/album/AF1QipM7jF8tZfp5uswgVrDoTZoif5lIcZYmF0CFcd2A