Drobečková navigace

Aktuality > Skutečně zdravá jídelna – praktické školení pro personál školní jídelny

Skutečně zdravá jídelna – praktické školení pro personál školní jídelny



Datum konání:
7.11.2017

fb-main.png

V úterý 7. listopadu se konalo v kuchyni školy školení pro zaměstnance kuchyně, které pořádala občanská iniciativa Skutečně zdravá škola s cílem zdokonalit se v přípravě zdravých a chutných pokrmů z čerstvých surovin, s absencí polotovarů a aditiv. Školení pomáhá plnit kritéria programu Skutečně zdravá škola, jehož cílem je zlepšování školního stravování a vzdělávání o jídle. Nespornou výhodou školení bylo prostředí, ve kterém probíhalo – vlastní školní kuchyň a domácí vybavení. Pak se nabyté zkušenosti zvládnou bez problémů používat v každodenní praxi. Na programu školení byla nutričně bohatá bezmasá jídla, sladké pokrmy, chuťově atraktivní úprava neoblíbených luštěnin či zeleniny. Vařilo se z jáhel, pohanky, tempehu, tofu, ovesných vloček, müsli, sezamu a ovoce. Vedoucí lektorkou školení byla Mgr. Andrea Hrušková která se zdravým jídlem a stolováním zabývá již několik let. Uvařená jídla byla moc chutná a budeme se snažit nové a zdravé recepty pomalu zařazovat do našeho jídelníčku s přáním, aby našim strávníkům chutnalo.

20171107_162328.jpg20171107_162538.jpg