Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Základní škola > Aktuality > NOVÉ! Podrobné informace k zájezdu do Anglie.

NOVÉ! Podrobné informace k zájezdu do Anglie.



                                                                      

Odjezd: úterý 26. 3. 2019 v 9.30 h. od školy v Mikulovicích. Sraz v 9.15 h.

Autobus je vybaven televizí s videem a WC. Cestou je možné kupovat si teplé a studené nápoje (káva, čaj, nealkoholické nápoje). Vezměte si s sebou drobné české koruny na placení.

Každý si může vzít 1 hlavní zavazadlo (kufr, větší taška) max. do 20 kg, které se uloží do zavazadlového prostoru autobusu. Do autobusu si můžeme vzít jedno příruční zavazadlo 40x30x20 cm (batůžek, taška) do 5 kg, ve kterém bude jídlo na cestu, cestovní doklad, peníze, léky, Kinedryl a několik proužků náplasti. Dále si děti mohou přibalit cestovní polštářek a menší deku.

První jídlo, které na zájezdu dostaneme, bude teplá večeře v rodinách ve středu. Proto všichni budou potřebovat jídlo a nápoje na cestu a celý den v Londýně. 26. 3. odjezd z ČR, celodenní a noční přejezd přes Německo do Francie. 27. 3. přejezd v 6:00 hodin trajektem z Dunkerque do Doveru přes kanál La Manche. Po dobu plavby doporučuji netelefonovat (cca od 5.30 – 7.30 h.)

Při návratu v rodinách posnídáme a dostaneme svačinu (obědový balíček) na poslední den pobytu, tj. pátek 29. 3. Cestou přes Německo bude možnost zakoupit si bagety aj. na čerpacích stanicích, ale ceny v eurech jsou vysoké. Kdo bude chtít ušetřit, přibalí si do kufru toastový chléb a paštiky, dobře zabalený trvanlivý salám, croissanty, čokoládové tyčinky aj. Koupit se také dají instantní jídla a polévky v kelímku /např. od Vitany/, které mohou řidiči zalít horku vodou. Děti si mohou přibalit plastový hrneček nebo kelímek na horké nápoje a nechat si zalít instantní polévku ze sáčku. V sobotu 30. 3. kolem 17. hodiny překročíme hranice do ČR a děti budou mít možnost koupit si jídlo za české koruny, zastávka bývá v McDonald´s v Rozvadově.

Domů dorazíme v sobotu 30. 3. kolem 21. - 22. hodiny. Děti v předstihu rodiče prozvoní nebo jim zavolají, aby si je mohli vyzvednout v Mikulovicích u školy. 

Během pondělí 18. 3. a úterý 19. 3. 2019 odevzdají žáci ve škole peníze na vstupné, tj. 2.200 Kč, nebo 85 liber. Ti, kdo budou v uvedeném termínu na horách, mohou peníze přinést v pátek 15. 3. 2019.

Bezhotovostní platba na účet školy musí být připsána na účet do 18.3.! Částka je nižší, než se uvádělo dříve, protože sdružení rodičů věnovalo každému žákovi příspěvek ve výši 300 Kč. Ti, kdo budou platit v librách, obdrží příspěvek 300 Kč od SR v hotovosti.

S ohledem na anglické počasí (často deštivé a větrné, chladnější než v ČR, očekávané denní teploty mezi 6 – 10°C) doporučuji:

  • pohodlnou obuv (2 páry), teplé oblečení (více vrstev), bundu, pláštěnku nebo deštník, 7 párů ponožek
  • do rodiny přezůvky, pyžamo, teplé ponožky a slabou mikinu.

Děti si vezmou vlastní hygienické potřeby a ručník.

Doporučuji vzít si malé peněženky nebo sáčky na jednotlivé měny (cestou budeme platit eury na toaletách, v korunách nápoje v autobusu a v librách v Anglii), zvláště mince se pletou.

Pro skupinku společně ubytovaných dětí doporučuji adaptér do zásuvky a malý slovníček, pokud nemají v mobilu. Je třeba, aby měl každý účastník dostatečný kredit na mobilním telefonu, aktivovaný ROAMING, na lístečku u telefonu nebo v peněžence napsaný PIN a nabíječku.