Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Základní škola > Aktivity školy > Mikulovické medové dny 2.- 4.5.2013

Mikulovické medové dny 2.- 4.5.2013



Datum konání:
2.5.2013
Datum ukončení:
4.5.2013

2. a 3. května 8.00 14 hodin - Expozice včelařství


V budově základní školy bylo možné zhlédnout malou expozici včelařského zařízení, která byla doplněna přednáškou o včelách a včelaření. Návštěvníci si měli možnost v malých dílničkách vyzkoušet svou zručnost a zasoutěžit si v různých disciplínách:
- Nazdob nejlépe svůj perníček.
- Poznej druh medu podle chutí.
- Vyrob si svíčku ze včelího vosku.
- Otestuj své včelařské znalosti.
- Vyzkoušej svou zručnost, stluč rámeček a navleč drátek.
- Vyřeš kvízy a tajenky.
Po celé dva dny byla možnost si ve škole zakoupit svíčky a med.

FOTOGALERIE EXPOZICE VČELAŘSTVÍ


3. května odpoledne Včelařské trhy

V pátek 3. května odpoledne probíhaly v Mikulovicích v rámci medových dnů Včelařské trhy. Oproti původnímu plánu, podle kterého se měly uskutečnit na travnaté ploše vedle kulturního domu, se vlivem nepřízně počasí konaly v kulturním domě. Na jejich průběh to ovšem nemělo žádný vliv. Základem trhů byla nabídka a ochutnávka různých druhů medu, medoviny, včelích produktů, včelařských potřeb, výrobků ze včelího vosku i sortiment jiných lidových řemesel. Návštěvníci mohli ochutnat žebírka na medu či medové perníčky a vše zapít medovým pivem. Po celou dobu probíhal i kulturní program, o který se postarali především žáci ze Základní školy v Mikulovicích, ale i Hudební škola Yamaha nebo mažoretky ze Základní školy Višňové. Akce se setkala s velkým ohlasem a zájmem veřejnosti.

FOTOGALERIE VČELAŘSKÉ TRHY


4. května Soutěž Zlatá včela

Celá akce Mikulovických medových dní byla ukončena v sobotu soutěží Zlatá včela, které se zúčastnily děti ze včelařských kroužků z celého Jihomoravského kraje.

FOTOGALERIE ZLATÁ VČELA