Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Základní škola > Aktivity školy > Indický den v naší škole

Indický den v naší škole



Indický den v Mikulovické základní škole 

Dne 30. září proběhla v Základní škole v Mikulovicích v učebně hudební výchovy přednáška manželů Ireny a Vojtěcha Havlových, kteří byli už sedmkrát v Indii a dohromady tam strávili asi 2. roky. Podělili se s námi o své poznatky, které jsme dosud nevěděli (každý den se myjí v posvátném jezeře, aby se očistili od všech hříchů, po posvátných místech chodí bosi, topí sušeným kravským trusem, jí z misek, které jsou ze zmačkaných listů, ale nacházejí se zde i velmi drahé hotely, ve kterých stojí noc až 20 000 Kč....a mnoho dalších věcí ).

Zahráli nám indickou hudbu na nástroj viola da gamba a skladbu na klavír, zazpívali nám písničku jejichž slova připomínala jednoduchou báseň.V roce 2005 natočili dokument o Indii, lidech a o slavnostech Kumbhaméla (na některých významných slavnostech se může sejít až

2 000 000 lidí). Seznámili jsme se s městečkem Puškar (město bohů), kde manželé delší dobu pobývali. Když jsme se dodívali na dokument žasli jsme nad tím co Indové znají a mají, a my to dosud neznáme. Den nám zpestřil oběd, který nám paní kuchařky uvařili v indickém stylu. Celý den byl moc hezký a moc se nám líbil.

Cahová Kristýna, Becková Lucie žákyně 7. třídy ZŠ Mikulovice