Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Základní škola > Historie ZŠ > Archiv článků 2011-2014 > Naše škola si připsala další úspěch!

Naše škola si připsala další úspěch!



Datum konání:
14.5.2001

Žáci 9. třídy Miroslava Huňová a Josef Bulín vybojovali stříbrnou příčku ve 3. ročníku jazykové soutěže na téma Pojďte s námi strávit volný den. Soutěž probíhala v anglickém jazyce. Místem konání byla ZŠ Pražská ve Znojmě.
Úkolem soutěžících dvojic bylo předvést vlastní prezentaci na dané téma, okomentovat ji v anglickém jazyce a na závěr reagovat na dotazy členů hodnotící komise. Soutěžního klání se zúčastnilo deset základních škol. Naši žáci patřili k nejlepším.

Odměnou za jejich svědomitou přípravu jim byl skvělý pocit z krásného umístění, diplom a ještě poukázka pro každého na nákup v OD Dyje.

Vystoupení jsme postavili na kontrastu mezi ženským a mužským pohledem na věc a naznačili, jak se s věkem mění. Pětiletý klučina přehlíží malou holčičku a nesnáší její panenky. V době školní docházky je mu spolužačka dobrá jen na to, aby si od ní opsal domácí úkol. Ale v patnácti by ji rád pozval na rande. To už ale ona nemá zájem, protože má starší kamarády. V závěru nás oba pozvou na výlet vlakem do Vídně.
Scénku si můžete prohlédnout na videu.
 

VIDEO JAZYKOVÁ SOUTĚŽ V ANGLICKÉM JAZYCE - KE ZHLÉDNUTÍ