Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Karanténní opatření pro 3. třídu

Karanténní opatření pro 3. třídu



Datum konání:
6.12.2021

Vážení rodiče,

od 6. 12. 2021 nastoupí žáci 3. třídy do karantény. Od úterý 7. 12. 2021 bude zahájena on line výuka v aplikaci MS Teams. Žáci budou mít odhlášené obědy do středy 8. 12. 2021, pokud žák nepodstoupí PCR test a zůstane v karanténě do 15. 12. 2021, je nutné, aby zákonný zástupce odhlásil obědy sám.

Pro aktuální informace sledujte stránky školy.

Rodiče se řídí těmito pokyny: 

Karanténní opatření stanovené ve smyslu §2 odst.7 z. č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, se nařizují v minimální délce 7 dní od data posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou.

Karanténní opatření zahrnují:

domácí karanténu minimálně po dobu 7 dnů, tedy do 8. 12.2021 včetně (dle data posledního kontaktu) a vyšetření RT-PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2 v rozmezí 5. až 7. dne od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou.

Pokud bude osoba v karanténě bez klinických obtíží a výsledek RT-PCR z odběru bude negativní, karanténa končí po uplynutí 7. dne (včetně) od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou.

V případě, že se nepodaří provést RT-PCR test v průběhu karanténní doby (5-7 den) se karanténní opatření ukončí bez provedení testu za 14 dnů od posledního kontaktu s pozitivně testovanou osobou tj. 15. 12. 2021.

Do databáze karantén bylo zadáno telefonní číslo zákonného zástupce žáka. Na poskytnuté telefonní číslo bude odeslána automatická sms s odkazem na sebetrasující formulář. Po jeho řádném vyplnění je dotyčnému automaticky vygenerována e-žádánka na PCR test.

Při karanténě je nutné zůstat v domácí izolaci bez návštěv osob, které nebydlí ve společné domácnosti. Není možné odcházet na mimoškolní aktivity apod.

Karanténa se týká pouze osoby, která byla v úzkém kontaktu s danou pozitivní osobou, netýká se rodinných příslušníků. Ti se považují za „kontakty kontaktů“ a pouze v případě pozitivního RT- PCR testování by byla činěna další opatření i u nich.