Horní menu

Drobečková navigace

Aktuality > Základní škola > Aktivity školy > Přednáška o vesmíru

Přednáška o vesmíru



V pátek 9.4. navštívil naši školu pan ing. Radek Dřevěný, který předvedl dětem velmi zajímavou prezentaci o nových objevech a záhadách vesmíru. Zde je pár dojmů a postřehů našich žáků:

  • „V pátek 9.4. přišel do mikulovické školy ing. Radek Dřevěný. Žákům 8. a 9. třídy udělal přednášku o astronomii, která měla být hodinová, ale protáhla se do dvou hodin, což všichni žáci uvítali. Obohatili jsme své znalosti o planetách a sluneční soustavě, dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací. Všichni poslouchali výklad pana inženýra a sledovali prezentaci, kterou připravil. V té byly různé fotky a videa. Poučili jsme se o vesmírných družicích, jak vypadají a jaké mají vlastnosti. Přednáška se mi moc líbila, přinutila mě přemýšlet o vesmíru a věcech kolem nás.“ Jiřina V.

 

  • „V pátek 9.4. do ZŠ v Mikulovicích zavítal ing. Radek Dřevěný, který nám promítl obrázky a pověděl nám zajímavosti o sluneční soustavě. Přednáška trvala 2 vyučovací hodiny a zúčastnili se jí osmáci a deváťáci. Dozvěděli jsme se proč Pluto nepatří do Sluneční soustavy. Viděli jsme obrázky, které byly pořízené přímo ze Sluneční soustavy. Tyto obrázky jsou volně dostupné na internetu, takže je může vidět každý. Poučil nás o pozorování Slunce dalekohledem. Uklidnil nás, že v roce 2012 konec světa nebude. Celá přednáška byla velice zajímavá a poučná a myslím, že nás docela zaujala.“ Barbora M.

 

  • „Byla  velice zajímavá, ovšem dosti krátká na takové množství informací. Dále bylo dosti nepohodlné sezení J. Přes víkend jsem prakticky nic jiného nedělal, než hledal informace o vesmíru a hlavně o Marsu. Pan Dřevěný byl velmi příjemný člověk. V neděli jsem mu psal e-mail, na který mi v pondělí odpověděl a všechny mé dotazy zodpověděl.Kdyby u nás udělal další přednášku, byl bych velmi rád. Bylo to super.“ Honza V.



  • „Přednáška z astronomie byla velmi zajímavá. Bylo u ní mnoho obrázků a videí. Dozvěděla jsem se o každé planetě něco navíc a nejzajímavější byly vždy záhady, co se na té které planetě děje, co už se vysvětlilo a co stále zůstává záhadou. Nejzajímavější byla planeta Mars, kde byl objeven útvar, který vypadal jako lidská tvář. Nakonec se přišlo na to, že je to nějaké pohoří a také , že mnoho družic se vždy na Mars nedostalo. Pan ing. Radek Dřevěný to doplnil vtipným videem. Dále zajímavé bylo Slunce, protože už svítí 4 miliardy let. Jestli by byla možnost, aby byla ještě jedna přednáška, určitě bych se jí zúčastnila.“Kristýna C.